Gratis adverteren op Marktplaats

Wilfred de Vries

Gratis adverteren op Marktplaats

Adverteer gratis en bereik een groot publiek met Marktplaats.

Wil je jouw producten of diensten onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Dan is Marktplaats de ideale plek om gratis te adverteren. Marktplaats is een van de grootste online advertentieplatforms in Nederland, waar dagelijks miljoenen mensen actief zijn op zoek naar tweedehands spullen, nieuwe producten en diensten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je gratis een advertentie kunt plaatsen op Marktplaats en hoe je optimaal gebruik kunt maken van dit platform.

Waarom adverteren op Marktplaats?

Marktplaats is een populaire website in Nederland waar mensen komen om te kopen en te verkopen. Het platform heeft een enorm bereik en trekt dagelijks veel bezoekers. Door gratis te adverteren op Marktplaats kun je jouw producten of diensten onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Daarnaast heeft Marktplaats een aantal handige functies die het adverteren eenvoudig maken. Zo kun je foto’s toevoegen aan je advertentie, een gedetailleerde beschrijving geven en contactgegevens delen. Je kunt ook filters instellen om je advertentie beter zichtbaar te maken voor potentiële kopers.

Hoe plaats je een gratis advertentie op Marktplaats?

Het plaatsen van een gratis advertentie op Marktplaats is eenvoudig en snel. Volg gewoon deze stappen:

 1. Ga naar de website van Marktplaats en maak een account aan als je er nog geen hebt.
 2. Klik op de knop “Plaats advertentie” en selecteer de categorie waarin je wilt adverteren.
 3. Vul de gevraagde informatie in, zoals de titel, beschrijving, prijs en locatie van je product of dienst.
 4. Voeg foto’s toe om je advertentie aantrekkelijker te maken.
 5. Controleer je advertentie en klik op “Plaatsen” om deze live te zetten.

Zodra je advertentie is geplaatst, kunnen potentiële kopers deze vinden door te zoeken op Marktplaats of door te bladeren door de categorieën. Je kunt ook je advertentie delen op sociale media om meer zichtbaarheid te krijgen.

Optimaal gebruik maken van Marktplaats

Om optimaal gebruik te maken van Marktplaats en je advertenties meer zichtbaarheid te geven, zijn er een paar tips die je kunt volgen:

1. Maak een aantrekkelijke advertentie

Zorg ervoor dat je advertentie opvalt tussen de vele andere advertenties. Gebruik duidelijke foto’s, een pakkende titel en een gedetailleerde beschrijving van je product of dienst. Geef ook informatie over de staat, leeftijd, merk en eventuele extra’s.

2. Plaats je advertentie in de juiste categorie

Kies de juiste categorie voor je advertentie, zodat potentiële kopers deze gemakkelijk kunnen vinden. Als je bijvoorbeeld een fiets wilt verkopen, plaats deze dan in de categorie “Fietsen en Brommers” in plaats van “Elektronica”.

3. Gebruik relevante zoekwoorden

Gebruik relevante zoekwoorden in de titel en beschrijving van je advertentie, zodat deze beter wordt gevonden in zoekresultaten. Denk aan woorden die potentiële kopers zouden gebruiken bij het zoeken naar jouw product of dienst.

4. Wees eerlijk en transparant

Geef altijd eerlijke informatie over je product of dienst. Vermeld eventuele gebreken of gebruikssporen en wees transparant over de prijs en conditie. Dit verhoogt het vertrouwen van potentiële kopers en voorkomt teleurstellingen achteraf.

Veelgestelde vragen

Wat kost adverteren op Marktplaats?

Het plaatsen van een standaardadvertentie op Marktplaats is gratis. Je kunt echter extra opties toevoegen aan je advertentie, zoals het laten opvallen of bovenaan plaatsen, tegen een vergoeding.

Hoe lang blijft mijn advertentie zichtbaar?

Standaard blijft je advertentie 28 dagen zichtbaar op Marktplaats. Je kunt er echter voor kiezen om de advertentie te verlengen als je deze langer wilt laten staan.

Kan ik mijn advertentie bewerken of verwijderen?

Ja, je kunt je advertentie op elk moment bewerken of verwijderen via je account op Marktplaats. Dit is handig als er wijzigingen zijn in de prijs, beschrijving of als het product is verkocht.

Voordelen en nadelen van gratis adverteren op Marktplaats

Het gratis adverteren op Marktplaats heeft verschillende voordelen en nadelen waar je rekening mee moet houden:

Voordelen:

 • Bereik een groot publiek van potentiële kopers.
 • Plaats gemakkelijk en snel een advertentie.
 • Gebruik handige functies om je advertentie aantrekkelijker te maken.
 • Verhoog de zichtbaarheid van je advertentie door deze te delen op sociale media.

Nadelen:

 • Je advertentie kan verdrinken tussen de vele andere advertenties.
 • Extra opties om je advertentie te laten opvallen of bovenaan te plaatsen zijn tegen betaling.
 • Je moet je advertentie regelmatig vernieuwen als je wilt dat deze zichtbaar blijft.

In conclusie biedt Marktplaats een geweldige mogelijkheid om gratis te adverteren en een groot publiek te bereiken. Door slim gebruik te maken van de functies en tips die we hebben besproken, kun je jouw advertenties laten opvallen en succesvol verkopen op Marktplaats.


Lees ook deze artikelen

Leave a Comment